Napad na policijske službenike kosom za travu: Određena mjera pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

˝Kruškić je osumnjičen da je 19. maja 2024. godine u mjestu Pribava kod Gračanice odbio da zaustavi automobil policijskim službenicima koji su obavljali redovnu kontrolu saobraćaja i skrenuo na lokalni put. Kada su dva policajca krenuli za njim automobilom da izvrše službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta i kada je policajac prišao njegovom  automobilu, kroz prozor sa vozačeve strane uhvatio je policajca za košulju te ponovo nastavio vožnju i ušao u dvorište  svoje kuće u Pribavi.  Policijski službenik je krenuo prema njemu, ali ga je Kruškić odgurnuo, te uzeo kosu za travu i željeznim dijelom (oštricom) posjekao policajca po desnoj ruci i nanio mu teške tjelesne povrede˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

Kada su došli i drugi policajci da pruže asistenciju kolegi i izdali mu jasnu naredbu da spusti kosu, on je nastavio da istom zamahuje prema policajcima i uputio im ozbiljne prijetnje, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i lišili slobode.

˝Istraga je otvorena i protiv njegovog sina H.K (23) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a koji je učestvovao u ovim događajima i udario pesnicom jednog policajca u lice. On je  također lišen slobode, ali je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode˝, navodi Arnautović.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Gračanica su obavili kriminalističku obradu nad ovim licima, te su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju isztrage i ispitao oba osumnjičena lica.

(TIP/Foto: Ilustracija)

The post Napad na policijske službenike kosom za travu: Određena mjera pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba