Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić: “Bespomoćna sam i bolesna, niko da mi vrata otvori”

Već dugo ispred njene kapije ne dežura policijska patrola a kako kaže, niko od familije joj ni vrata ne otvara , osim ponekad neko iz komšiluka.

– . Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvijestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne. Niko me više ne posjećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali rijetko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru +, Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama . Snalazim se kako znam i umijem – priča Svetlana Dragijević, koja je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa ne zna i dobila status povlaštenogsvjedoka.

“Njega bi trebalo uskoro da puste kući”

– Radoslav je tražio da se advokat promijeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a Dejan je u Beogradu. Kako će se ovo završiti ne znam , ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posjećuje, zar su malo ovdje bili, vala dosta je više – kaže Svetlana Dragijević.

Inače, pored Dejana koji je priznao zločin u Beogradu u zatvorskoj psihijatrijskoj bolnici na vještačenju se nalazi i Srđan Janković, koji je kolima udario dijete. Beživotno tijelo male Danke odnijeli su i bacilli na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Dva dana kasnije, Dejan Dragijević je u saučesništvusa bratom Daliborom i ocem Radoslavom tijelodjetetapremjestio na drugu lokaciju, koju ne želi da otkrije, tako da tijelo male Danke Ilić, nakon više od dva mjeseca još uvijek nije pronađeno.

Dejanov brat ,Dalibor Dragijević je nakon hapšenja preminuo u Policijskoj stanici u Boru, dok se otac Radoslav Dragijević još uvijek nalazi u produženom pritvoru.

Source: region