Velika akcija MUP-a TK, pronađeno 70kg kanabisa

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Policijska uprava Gračanica, su 27. marta, postupajući po dojavi policije MUP RS-a da se vozilo ‘škoda octavia’ nije zaustavilo na kontrolnom punktu PS Doboj II, kao ni na konktrolnom punktu na području nadležnosti PS Doboj Istok, proveli intenzivnu potragu i pronašli navedeno vozilo na području PS Gračanica.

Tamo su zatekli jednu osobu, koja je uhapšena po nalogu postupajućeg Tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a TK.

Takođe, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, su poduzete dalje mjere i radnje, te je izvršeno i pretresanje vozila po naredbi Općinskog suda Gračanica.

Pronađene su i privremeno oduzete tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu ‘cannabis sativa’ tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo ‘škoda octavia’ i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela.

Osumnjičena osoba je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” predato je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

The post Velika akcija MUP-a TK, pronađeno 70kg kanabisa first appeared on SodaLIVE.ba / Već drugu deceniju zajedno!.

Source: tk