Kalesijski taksisti u problemu, kolege iz Tuzle im blokiraju vozila, policija im pomaže u tome

Već sedmicama tuzlanski taksisti svojim vozilima vrše blokadu vozila sa taksi oznakama Kalesije, a u tome im kako tvrde taksi vozači iz Kalesije pomažu i pripadnici PS Istok.

Naime, taksisti iz Kalesije kada uzmu putnike i iste trebaju da odvezu do UKC-a Tuzla susreću se sa problemima, odnosno prijetnjama a često i presretanjem vozila od strane kolega iz Tuzle koji smatraju da to što rade nije u skladu sa zakonom.

Prije nekoliko dana bio sam parkiran na parking prostoru na Brčanskoj Malti i kada sam se vratio do vozila dva policijska auta su tu i hoće da pišu kaznu jer sam u Tuzli. Jesmo li to mi građani drugog reda, jel nam se ograničava kretanje? Ja ne smijem sada sa svojim vozilom za koje plaćam sve moguće poreze i garantujem da smo mi iz Kalesije najredovniji kada je u pitanju plaćanje svih obaveza prema Ministarstvu saobraćaja TK otići negdje na kahvu jer će me policija kazniti zato što nisam iz Tuzle, to je budalaštinja, govori nam jedan od taksi vozača koji nije želio da mu spomenemo ime zbog straha da će imati problema sa policijom u Tuzli.

On dalje ističe da nijedan taksi vozač ne radi po Tuzli, dakle putnike koje uzmu u Kalesiji odvoze do odredišta i po pozivu idu po te putnike u Tuzlu i vraćaju ih u Kalesiju.

Vezano za ovaj problem pisali su i Ministarstvu saobraćaja TK od kojeg je zatraženo da se ukinu naljepnice na kojima piše naziv općine iz koje taksi vozilo dolazi smatrajući da je to diskriminacija a strahuju da bi u narednom periodu ukoliko se nastavi presretanje vozila od strane taksi vozača iz Tuzle moglo doći i do fizičkih obračuna jer niko nema pravo zabraniti nekome kretanje.

The post Kalesijski taksisti u problemu, kolege iz Tuzle im blokiraju vozila, policija im pomaže u tome appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba