Eko-Zeleni:Obilježen Svjetski dan voda

Eko-Zeleni:Obilježen Svjetski dan vodaDanas je u Tuzli održana centralna manifestacija povodom Svjetskog dana voda, 22.marta.Tim povodom održan je okrugli sto na temu:Naše vode, rijeke i jezera u funkciji zdravlja i turizma, na kojem je nakon uvodnih riječi, održana stručna rasprava.

Organizator obijeljžavanja 22.marta, Svjetskog dana voda, je Udruženje Eko-Zeleni TK, koje uspješno predvodi predsjednik dr.Muhamed Omerović, posebno ističe:

“Rijeke ne treba čuvati od ljudi, već učiti ljude da vole i poštuju rijeke.Zadaća nam je da učimo još više o našim rijekama i jezerima u cilju zaštite životne sredine i drago mi je da naše škole ulažu dosta napora da još od mladih godina djecu uče ekološkom odgoju i obrazovanju. To je naše opredjeljenje, znamo da je sve više prisutna ekološka odgovornost prema hidro sistemu, stalno prenosimo na mlade potrebu očuvanja prirode.Više škola na području Tuzlanskog kantona danas je posvetilo pažnju Svjetskom danu voda i Svjetskom danu šuma, koji je bio juče”, rekao je Omerović.

Progrm obilježavanja Svjetskog dana voda podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, a okrugli sto organizovan je u konferencijskoj sali Dramar centra u Tuzli.

U okviru okruglog stola jednom broju prisutnih  uručene su zahvalnice za doprinos uspješnoj organizaciji raznih ekoloških aktivnosti./Š.G./

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

www.zivinice.ba

Source: enovosti.ba