Nove cijene ulaznica na Panonskim jezerima u Tuzli: Besplatan ulaz za djecu do četiri godine

Panonska jezera u Tuzli prošle godine imala su više od 360 hiljada posjeta, a ove godine su uvedene određene novine kada su u pitanju ulaznice.

Cijena redovne ulaznice radnim danom iznosi 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM, dok cijena ulaznice za povlaštene kategorije, u koje spadaju penzioneri, stariji od 65 godina, RVI, porodice poginulih boraca i šehida, invalidi više od 60 posto, iznosi četiri, odnosno pet KM vikendom, što je na nivou prošle godine.

Novina u odnosu na prošlu godinu su dječije ulaznice, koje sa sada odnose na djecu od četiri do 14 godina, koštaju četiri radnim danom, a 4,50 KM vikendom.

Dakle, više nema posebnih ulaznica za djecu od dvije do sedam godina te đačkih za djecu od sedam do 14 godina, kao prošlih godina, a to znači da je ulazak za svu djecu mlađu od četiri godine besplatan.

Ove godine su bit će uvedene i porodične ulaznice, kojih ranije nije bilo. Porodična ulaznica radnim danom, za dvoje odraslih i jedno dijete do 14 godina iznosi 15 KM, za porodice s dvoje djece 19, a s troje djece do 14 godina 22 KM.

Cijena tih ulaznica subotom i nedjeljom bit će nešto viša i to za roditelje s jednim djetetom 19,50 KM, roditelje s dvoje djece 23 KM, a roditelje s troje djece do 14 godina 27 KM.

Cijena redovnih poslijedpodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16.30 sati, radnim danima iznosi četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije radnim danima iznosi tri, a vikendom četiri marke, a za djecu su cijene radnima danima tri, vikendom 3,50 KM.

Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna i traje do 31. augusta.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Autor: J.Bojić)

Source: enovosti.ba