Hapšenje zbog pokušaja ubistva: Muškarac bacio ručnu bombu na njivu i ranio komšiju

Policijski službenici Policijske stanice Krupa na Uni u petak su lišili slobode Ž.M. iz Krupe na Uni zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Ubistvo“ u pokušaju i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, javlja Anadolija.

“Lišenju slobode, oko 12.20 časova prethodila je prijava lica M.M. iz mjesta Osredak opština Krupa na Uni da je ranjen usljed aktiviranja ručne bombe koju je na njegovu njivu bacio osumnjičeni Ž.M.”, saopšteno je u subotu iz Policijske uprave Prijedor.

Povrijeđeni je zbrinut u bolnici „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, u Bosni i Hercegovini.

Alkotestiranjem osumnjičenog nakon hapšenja, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

„Pretresom porodične kuće osumnjičenog, koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Okružnog suda u Prijedoru pronađeno je i oduzeto pet okvira za automatsku pušku, 282 metka različitog kalibra, četiri ručne bombe i drugi predmeti“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta, nakon čega će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima osumnjičeni biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija/Foto: Ilustracija)

The post Hapšenje zbog pokušaja ubistva: Muškarac bacio ručnu bombu na njivu i ranio komšiju appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba