NOŽEM IZMASAKRIRAO OCA, ŽENU I SINA! Horor u Futogu: Napadač se poslije monstruoznog zločina zabarikadirao u kući

U Futogu u porodičnoj kući, na današnji dan pre tačno 22 godine, tada 39-godišnji muškarac, kuhinjskim nožem izmasakrirao je oca (63), suprugu (35) i sina (4), dok je majci (64) i drugom sinu (9) nanio više posjekotina.

Od stravičnog zločina muškarac se nalazio na liječenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Sedamnaest godina kasnije, 2018. godine, dečak (26), mladić koji je kao dete preživeo očev masakr, i još jedan mladić (27) ranjeni su u pucnjavi na plaži Vok u Futogu, navodno u obračunu dve kriminalne grupe, koje su se, prema nezvaničnim informacijama, sukobile oko droge.

Miloš je tada izrešetan po nogama, a policija je saopštila da je ranije hapšen zbog droge.

Tragedija se tog 29. novembra 2001. godine odigrala u delu kuće koji pripada ubicinom bratu.

Kako su tada ispričale komšije, u bratovljevoj dnevnoj sobi, oko 19 časova, okupile su se porodice oba brata, kako bi se izgladili nesporazumi koje su u braku imali ubica i njegova supruga.

U osnovi svega, kako su tvrdile njihove komšije posle zločina, bila je ubicina patološka ljubomora, pa je čak sumnjao i da najmlađi dečak nije njegovo dete.

Ne samo da do pomirenja nije došlo, već je ubica u jednom trenutku udario suprugu, a kada je brat pokušao da ga smiri, naterao je njega, njegovu suprugu i ćerku da napuste kuću.

Sled događaja koji jepotom usledio zauvek je zavio Futog u crno.

Čuvši svađu, bolesna majka ustala je iz kreveta i pošla da vidi šta se događa. Kada je ušla u sobu, ubica je držao nož i dok je pokušavala da zaštiti snaju, zasekao ju je po ruci. Nesrećna starica je bosa, u pižami, sva krvava istrčala na ulicu da potraži pomoć.

“Nemoj, nemoj djece ti…”

U međuvremenu se, kako su pričale komšije, iz svinjokolja vratio njegov otac, koji je ušao u sobu kako bi smirio sina. Smrt ga je, međutim, snašla na samim vratima. Ubica ga je ubio s više udaraca nožem, zaključao vrata od sobe i na njih dovukao komodu.

Spustio je roletne, što je značajno otežalo intervenciju policije. Po izbijanju svađe, pozvana je policija, ali se sve tako munjevito izdešavalo da nisu stigli da pomognu pre nego što se ubica zabarikadirao u sobi, u kojoj su ostali supruga i dvoje dece. Komšinici koja je lupala na vrata odbrusio je “Briši kući”.

Šta se unutra dešavalo ostalo je pod velom tajne. Sa sigurnošću se jedino može reći da su i brat, majka, komšije, kum i prijatelji sve pokušali kako bi nagovorili ubicu da se preda.

– Nemoj, nemoj dece ti… – dozivali su ga. Nažalost, bezuspešno. Iz Novog Sada je stiglo i nekoliko specijalaca, ali je on zapretio da će “pobiti decu” ukoliko budu intervenisali.

Pregovori su trajali sve do 23 časa, kada su četiri policajca provalila u stan. Očevici kažu da je ubica u tom trenutku sedeo na ivici ugaone garniture, držeći nož ispod dečakovog grla.

Policajac, koji ga je držao na nišanu, naredio mu je da baci nož. Ubica mu je odgovorio da će to uraditi tek kada obori cev pištolja, što je specijalac i učinio, a ubica je spustio nož na krevet. Kada su ga izvodili, komšije tvrde da je zatražio da se presvuče, kako ne bi krvav išao u stanicu.

Stravična scena

Istražitelji su u sobi zatekli stravičnu scenu. Na samom ulazu ležao je ubicin otac, nekoliko koraka dalje, na drugom kraju sofe, supruga rasporenog stomaka, a na podu kraj njenih nogu preklani dečak. Stvari su bile razbacane, nasred sobe ležala je hrpa odeće, ali ipak ništa nije ukazivalo na to da se u njoj vodila borba. Sve je više ličilo na divljanje razjarenog čoveka.

Ubica je priveden dežurnom istražnom sudiji novosadskog Okružnog suda Zlati Rodić Knežević, koja mu je odredila pritvor.

Njegova verzija događaja nije se čula, jer je zatražio da saslušanju u svojstvu branioca prisustvuje i advokat Nikola Petrović. On je, međutim, odbio da zastupa ubicu zbog toga što su u tzv. “tazbinskom srodstvu”, tako da je trostrukom ubici određen branilac po službenoj dužnosti.

Ubica je, kako su pričale komšije, naočit muškarac. Visok gotovo dva metra, širokih ramena, muževnog lica. Dolazio je više puta u sukob sa zakonom, zbog čega je tri puta i osuđivan. U komšiluku, međutim, kažu da im, iako je bio preke naravi, nikada nije pravio probleme.

– Ne mogu da shvatim šta se to dogodilo u njegovoj glavi. Može čovek da pobesni, može i da udari, ali da pobije porodicu… – prokomentarisao je jedan komšija, piše srbija danas.

Source: region