Jens Stoltenberg danas stiže u BiH: Planirana radna večera s članovima Predsjedništva BiH

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stiže danas u službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Ovo je njegova prva posjeta našoj zemlji.

Za danas je planirana radna večera Stoltenberga s članovima Predsjedništva BiH.

U ponedjeljak, 20. novembra, Stoltenberg će se sastati s visokim predstavnikom u našoj zemlji Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt).

Isti dan je također planiran susret s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

– Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrest će se u ponedjeljak, 20.11.2023. godine, u Sarajevu, s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini – navedeno je iz VM BiH.

Nakon Bosne i Hercegovine, Stoltenberg putuje na Kosovo, gdje će razgovarati s predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

U utorak 21. novembra, Stoltenberg je najavio kako će u Beogradu održati sastanak s premijerkom Anom Brnabić te predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Kasnije tog dana, Stoltenberg će otputovati u Sjevernu Makedoniju, gdje će održati sastanke s vrhom države – navodi se u saopćenju NATO-a.

Posjetu zapadnom Balkanu generalni sekretar NATO-a će zaključiti sastankom sa savezničkim liderima iz regije na kojem će učestvovati Edi Rama, Zoran Milanović, Milojko Spajić kao i Robert Golob. prenosi Avaz

Source: Bih