Ubica iz Sarajeva nedavno bio u pritvoru zbog nasilja u porodici

Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kao i pripadnici Specijalne policijske jedinice, priveli su sinoć Anela B. (1989) osumnjičenog za ubistvo svoje partnerke Emire M.(1992) iz Goražda.

Zločin se desio oko 15 sati u ulici Bosanska na Alipašinom polju gdje je Emira M. živjela, nakon čega je ubica pobjegao u svoj stan u Hrasom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

Specijalna policija opkolila je stan, a oko 20:10 sati su upali i spasili dijete koje je na sigurnom i u dobrom stanju.

Žrtva i zločinac su bili u partnerskom odnosu, ali nije jasno da li su se rastavili s obzirom na to da su živjeli odvojeno. Prema nezvaničnim informacijama, nesretna Emira je dugo bila žrtva Anelovog maltretiranja, zbog čega ga je i ranije prijavljivala policiji.

Anel se nedavno nalazio u pritvoru nakon što ga je Emira prijavila za nasilje u porodici, a za to djelo je i osuđen, po sporazumu o priznanju krivice, na šest mjeseci zatvora.

Ubica je nakon sinoćnjeg hapšenja dobio ljekarsku pomoć od ekipe Hitne pomoći, koja se sve vrijeme nalazila na mjestu događaja, jer je bio u nervnom rastrojstvu.

Još uvijek nije poznato na koji način je nesretna žena usmrćena, a iz policije su naveli da će detalje slučaja saopćiti danas, pišu Vijesti.ba.

Source: CRNA HRONIKA