Naša sugrađanka Aida treba pomoć!

Aidi je potrebna operacija kičme i za nju pokrećemo apel sa brojem 17021. Pozivom donirate 2 KM, a vas molimo za podjelu apela.

Aida Osmanović, 17-godišnja djevojka iz sela Rašljevo kod Gračanice prije nekoliko godina operisala je kičmu, jer je imala teži oblik skolioze koji se nije mogao liječiti vježbama, niti nošenjem steznika. Sada joj se stanje pogoršalo i potrebna joj je operacija vađenja četiri implantata.

Ona ide u Srednju mješovitu školu u Gračanici, smjer Ekonomski tehničar. Ne može dugo da sjedi, budi se s ukočenim vratom i mora piti tablete protiv bolova. Zbog navedenih problema, oslobođena je fizičkog vaspitanja, jer bi povreda i pad bili kobni za ovu djevojku.

Za nju smo 2020. godine pokretali apel i prikupljeno je 85.699,00 KM. Od tog iznosa za njeno dosadašnje liječenje utrošeno je 61.287 KM. Preostalo je 24.412 KM, a za operaciju vađenja implantanata sada je potrebno 31.293,28 KM. Dakle, Aidi nedostaje 6.881,28 KM koje želimo prikupiti ovim apelom.

Osim poziva na broj 17021, donacije su moguće i putem web platforme klikom na opciju “Doniraj odmah” i naših žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Detaljnije informacije na ovom linku.

The post Naša sugrađanka Aida treba pomoć! appeared first on Portal Gračanički.ba.

Source: Vijesti bih