Bilećko jezero – neiskorišteni turistički biser

“Bilećko jezero sada nema nijedan sadržaj koji je interesantan turistima, osim donekle ljubiteljima sportskog ribolova i fotografima”, istakao je Radić.

On je napomenuo da bi razvojem Trebinja kao regionalnog turističkog centra i druge manje opštine u Hercegovini mogle profitirati, počev od Ljubinja do Nevesinja, istakavši da sva ta mjesta imaju potencijal da budu mnogo više afirmisana.

Kada je riječ o Bilećkom jezeru koje je udaljeno od Trebinja na svega pola sata vožnje, Radić kaže da za manje projekte, poput obilježavanja staza za pječašenje, bicikle, suvenirnice, otvaranje info-centra, izgradnju spomenika znamenitim ličnostima poput Oskarovca Karla Maldena koji je porijeklom iz Bileće, nije potrebno mnogo sredstva.

Zašto takve stvari ne postoje, Radić kaže da treba pitati lokalne vlasti i dodaje da Bileća danas ima samo jedan motel i nekoliko privatnih apartmana koje tek treba uvesti u regularne tokove poslovanja.

On je dodao da, kao u Bileći, ni i u ostalim manjim opštinama u Hercegovini skoro da nema hotela ili motela za “turistički početak”, a da su putevi kojima se dolazi do većine tih mjesta, pa i magistralni, u lošem stanju, što se, kako je rekao, tiče svih nas.

Radić je istakao da je potrebno obezbijediti infrastrukturu kako bi ljudi mogli kroz osnovne i dodatne poslove, baveći se turizmom, da obezbijede potrebe za život.

“Turizam je jedan od najproduktivnijih načina koji će vam na svaku uloženu marku vratiti petostruko”, istakao je Radić, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, ne može se reći da se stvari nisu pokrenule sa nule kada je riječ o turizmu u svim tim opštinama, ali da se na neke kapitalne promjene još čeka.

Source: Bih