Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate na Međunarodnom takmičenju u Sarajevu

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza” od 2011. godine organizira veliko međunarodno sportsko takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama pod nazivom “Sportske igre Oaze”.

Cilj ovog takmičenja jeste promocija psiho-fizičkog, socijalnog razvoja i svih sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport, te UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Učešće na pomenutom takmičenju već godinama uzimaju i članovi Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija. Svake godine svoj grad, udruženje i sebe predstave u najboljem mogućem svjetlu. Tako je bilo i ove godine.

Muharem,Ajla,Vahida,Lejla i Fuad,su na takmičenju koje je održano od 28. septembra do 1. oktobra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”Sarajevo, ostvarili su zapažene rezultate. Osim sa medaljama u Kalesiju su se vratili bogatiji za još jedno iskustvo, nova prijateljstva…

Igre su okupile preko 300 učesnika iz Bosne  i Hercegovine  i drugih država regiona. Sportisti su se takmičiti u sedam sportskih disciplina: fudbal, košarka, atletika, stoni tenis, plivanje, boćanje i MAT program (za osobe sa višestrukim smetnjama).

Iz Udruženja Osmijeh nade Kalesija zahvalili su se dugogodišnjim donatorima koji su našim takmičarima finansijskom pomoći omogućili odlazak na još jedno, za njih, važno takmičenje.

The post Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate na Međunarodnom takmičenju u Sarajevu appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba