Žena iz Skoplja osumnjičena za podmetanje požara kako bi prikrila ubistvo koje je počinio njen sin

Uhapšena je Skopjanka osumnjičena da je podmetnula požar u stambenoj zgradi kako bi prikrila svirepo ubistvo koje je počinio njen sin, koji je u bjekstvu, saopštilo je danas skopsko tužilaštvo, prenosi Beta.

U saopštenju se navodi da Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju postupa po krivičnoj prijavi povodom događaja od 22. septembra, kada je poslije požara u jednom stanu pronađeno tijelo 36-godišnjeg vlasnika sa tragovima nasilja.

Konstatovali da je požar namjerno izazvan
U krivičnoj prijavi koju je podnijela policija protv A.D. (39) i njegove majke I.C. (59) piše da je vlasnik zapaljenog stana I.J. (35) iz Skoplja “umro nasilnom smrću i da su policijski konstatovali da je požar namjerno izazvan kako bi se prikrili tragovi počinjenog zločina”.

Prema Tužilaštvu, dokazi skupljeni do ovog trenutka pružaju osnovanu sumnju za jednog osumnjičenog kao izvršioca krivičnog djela ubistva na brutalan način i da je “osumnjičeni krivično djelo izvršio nakon kraće svađe sa žrtvom, lišivši žrtvu života sa više od 45 uboda nožem u vrat i tijelo”.

Poslije toga je, precizira se, nekoliko puta telefonirao majci, koja je uzela plastičnu flašu i otišla do najbliže benzinske pumpe, kupila litar i po goriva i zajedno sa sinom podmetnula vatru u namjeri da prikrije tragove svirepog ubistva.

Osumnjičeni nedostupan organima gonjenja
Ističe se da su majka i sin podmetanjem požara “izazvali značajnu opasnost po život i tijelo stanara koji žive u toj zgradi” u jednom skopskom naselju.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka, koji je nedostupan organima progona, povedena je istraga za krivično djelo “ubistvo” i za “teška krivična djela protiv opšte bezbjednosti”, a protv njegove 59-godišnje majke, kao saizvršitelja, vodi se istraga za krivično djelo “teška krivična djela protiv opšte bezbjednosti”.

“Ona je lišena slobode i, na predlog javnog tužioca, određen joj je pritvor od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, mogućnost prikrivanja ili uništavanja tragova krivičnog djela ili da će uticati na svjedoke”, piše u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju,piše Avaz

Source: region