Kopači u Crnu Goru stigli iz BiH

Kako prenosi portal Borba, utvrđeno je da su “kopači tunela” iz regiona, odnosno sa istog govornog područja, a vjeruje su da su u Crnu Goru ušli iz Bosne i Hercegovine.

– Istražitelji vjeruju da neki od njih nisu uspjeli da napuste Crnu Goru – prenosi Borba.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, otkriven je još jedan stan koji su koristili u naselju Zabelo i da im je on bio baza iz koje su svakodnevno odlazili do zgrade naspravm Višeg sudu u Podgorici, iz koje su kopali tunel.

– Policija na osnovu snimaka pokušava da identifikuje sve osumnjičene i utvrdi ko im je, iz Podgorice, bio logistika za obijanje depoa, ali i ko im je dao smjernice gdje se u toj sudskoj prostoriji čuvaju dokazi koje su odnijeli – navode oni.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, iz depoa suda nestalo je više pištolja koje su navodno pripadnici “kavačkog klana” koristili u vatrenim obračunima u ratu klanova. Otkriveno je da su nestali i predmeti koji se dovode u vezu sa postupcima protiv navodnih vođa tog klana Slobodana Kašćelana i odbjeglog Radoja Zvicera.

Ranije je utvrđeno i da je stan iz kog su kopali tunel iznajmila ženska osoba, koja je na uvid dala falsifikovana dokumenta. Kako su prenijeli crnogorski mediji, vlasnici stana je za dvije kirije platila 2.800 eura i rekla da u stanu namjerava da otvori salon vjenčanica.

– U kopanje je umiješano najmanje šest osoba i policija na osnovu raspoloživih snimaka i dokaza pravi foto-robota koji bi mogao da pomogne u lociranju i hapšenju osumnjičenih. Pronađeni su i brojni drugi dokazi u dva stana – otkrili su istražitelji.

Ranije je otkriveno i da je tunel kroz koji se prolazi bio poduprijet letvama, kao i da je korištena velika količina pur-pjene kako bi daske bile pričvršćene.

Inače, sumnja se da je kopanje počelo krajem jula, kada je žena za kojom se također traga, iznajmila stan u suterenu naspram zgrade Višeg suda u Podgorici, prenose Vijesti.ba.

Source: Bih