BKC Kalesija: Danas u 17,00 sati, izuzetno zanimljiva tribina “Bosna i Bošnjaci od Kulina dana da današnjeg dana”

U okiru manifestacije „Dani Povelje 2023“, danas, u četvrtak, 7. septembra, sa početkom u 17,00 sati, u velikoj sali kalesijskog BKC-a, održat će se izuzetno zanimljiva javna tribina o temi  “Bosna i Bošnjaci od Kulina dana da današnjeg dana”. Gost tribine bit će poznati i priznati historičar prof. dr. Sead Selimović. Moderator će biti književnik Fahrudin Sinanović.  S obzirom na aktuelnost teme, za tribinu vlada veliko zanimanje.

Uvodničar ima impresivnu naučnu biografiju. Prof. dr. Sead Selimović redovni je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Bavi se savremenom svjetskom i bosanskohercegovačkom historijom. Objavio je, samostalno i u koautorstvu, 125 stručnih i naučnih radova (knjige, priručnici, članci, prikazi).  Glavni je i odgovorni urednik Časopisa Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, Historijski pogledi, koji je uvršten u 42 međunarodne bibliografske baze i trenutno je, prema međunarodnim standardima, najreferentniji historijski časopis u Bosni i Hercegovini. Prof. dr. Sead Selimović je član Odbora za historijske nauke Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Organizator manifestacije „Dani Povelje 2023“ je JU BKC „Alija Izetbegović“, a suorganizator je BZK Preporod Kalesija.

The post BKC Kalesija: Danas u 17,00 sati, izuzetno zanimljiva tribina “Bosna i Bošnjaci od Kulina dana da današnjeg dana” appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba