Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru upisalo 108 učenika iz 55 zemalja

Službena dobrodošlica za nove učenike počinje 28. avgusta s orijentacijskim sedmicom tokom kojeg će se učenici pobliže upoznati s misijom UWC-a Mostar, programom međunarodne mature, režimom života u učeničkim rezidencijama te Mostarom.

Tokom svog boravka na Koledžu, pored akademskog usavršavanja, učenici će sudjelovati i u mnogim društveno korisnim aktivnostima i projektima, te na taj način doprinijeti misiji Koledža i aktivnostima u Mostaru.

“Ove godine 73 države su zastupljene na Koledžu u Mostaru. Među našim osobljem, raznolikost se ogleda i u raznovrsnosti zastupljenih jezika (osim engleskog i lokalnih jezika) – talijanski, bugarski, ruski, hindi, arapski, perzijski, španjolski, njemački, poljski, nizozemski itd. To pruža našim učenicima posebno iskustvo učenja, priliku da zaista cijene raznolikost i da se fokusiramo na misiju koledža”, izjavila je Sonia Rawat, direktorica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Nastavu na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru u novoj školskoj godini će prema programu međunarodne mature (IBDP), pohađati ukupno 205 učenika iz čak 73 zemlje svijeta.

Inače, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 16 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire, saopćeno je iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, piše FENA.

Source: Bih