Horor u Čapljini: Bacio vreću s psićima u Neretvu, dječak skočio i spasio ih

Na Facebook stranici “Šapice Čapljina” u srijedu objavljen je video s tekstom da im se u prijepodnevnim satima javio uznemiren dječak koji je gledao kako čovjek s mosta baca vrećicu s psićima u ledenu Neretvu. Dječak je ne razmišljajući skočio u vodu i spasio mališane.

Štenci stari tri dana

Kako se navodi u tekstu, spasio je tri dok dva, nažalost, nije uspio. Riječ je o štencima starim tri dana. Muškarca koji je izvršio ovaj gnusan čin su prepoznali i prijavili policiji. Policijski službenik je izašao na teren i napravio zapisnik.

– Nakon toga dobivamo obavijest da je počinitelj priznao monstruozni čin pod izlikom da je mama beba uginula, a on nije znao što će s njima. Također, okolnosti smrti mame kujice prepuštamo veterinarskoj inspekciji, jer nakon policije slučaj je dodijeljen njima. O bilo kakvim novim informacijama i saznanjima ćemo vas obavijestiti, jer ovo nećemo tako olako pustiti. U današnje vrijeme smo svjedoci velike količine nasilja, te monstruoznih pokušaja ubistava (od njih nažalost neki ne ostaju samo na pokušaju). Bilo da je u pitanju čovijek ili životinja, uvijek nastradaju slabi i nezaštićeni. Ovaj post, kao i mnogi prije ovoga pokušavaju probuditi ljudsku savjest. Nažalost ne vidimo promjene, nego svakim danom imamo sve više intervencija. Ljudi, probudite se iz zimskog sna jer je to vaš susjed, vaš brat/sestra, vaša okolina, a u narodu se kaže da okolina čini čovjeka – naveli su iz “Šapice Čapljina”.
Lavina komentara

Objava je izazvala lavinu komentara na Facebooku, a mnogi se pitaju kada će institucije početi raditi svoj posao.

“Nemam riječi!!! Strašno!!! A momku svaka čast! Da je barem više takvih!”, jedan je od komentara.

Ostali se pitaju kada će institucije početi raditi svoj posao.

Mučenje i ubijanje životinja u BiH je krivično djelo. Regulisano je članom 318. Krivičnog zakona FBiH, članom 433. Krivičnog zakona RS i članom 312. Krivičnog zakona Brčko Distrikta. prenosi Avaz

Source: CRNA HRONIKA