Fondacija Hastor potpisala 51 ugovor s učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Mostara, Čapljine, Stoca, Nevesinja i Širokog Brijega

Fondacija Hastor je dobrotvorna i neprofitna organizacija koja na području Bosne i Hercegovine postoji i djeluje od 2006. godine i kroz svoj rad podržava djecu i omladinu, olakšavajući im obrazovni proces i pružajući priliku za napredak.

U 17 godina postojanja i djelovanja Fondacija Hastor je podijelila skoro 24 000 godišnjih stipendija i zajedno sa svojim stipendistima ostvarila više od 1.700.000 volonterskih sati. Kako ističu, plan je da u školskoj i akademskoj 2023/24. godini imaju više od 2.300 stipendista, uključujući učenike osnovnih i srednjih škola s kojima je potpisivanje u toku, studente s kojima će potpisivanje biti organizovano početkom nove akademske godine, ali i nove stipendiste koje će dobiti kroz konkurs za nadarene studente koji planiraju objaviti do kraja godine.

Ono po čemu se Fondacija Hastor razlikuje od drugih jeste stipendiranje tokom svih 12 mjeseci u godini te mentorska komponenta u okviru volonterskog procesa koji postoji još od njenog osnivanja: „U cjelokupnom periodu stipendiranja, pored finansijske podrške koju im pružamo, kroz volonterske radionice i sastanke nastojimo od naših stipendista izgraditi buduće lidere, unaprijediti njihove vještine, ali iznad svega – usaditi pozitivne ljudske vrijednosti i osobine koje će im na putu ličnog razvoja i napretka biti velika olakšica.

Prije svega, u njih želimo ugraditi osobine plemenitosti, humanosti, pomaganja i dijeljenja dobra, koje će im ostati ugrađene i nakon prestanka stipendiranja u Fondaciji Hastor te će ih dalje moći prenositi na druge u svojoj okolini“, izjavila je direktorica Fondacije Hastor Lejla Đonlagić.

Svi zainteresovani za stipendiju Fondacije Hastor mogu posjetiti web-stranicu www.fondacijahastor.ba i informisati se o načinu apliciranja.

Source: Bih