čet. jul 25th, 2024

SUD PRIJE 4 DANA ODBIO PRIJEDLOG MUP-A TK DA SE NERMINU ZABRANI PRIBLIŽAVANJE NIZAMI. DANAS JE UBIO

Sam čin ubistva je uživo prenosio na Instagramu, a nakon toga se dao u bjekstvo. Tokom bjekstva imao je još jedan prijenos uživo na ovoj društvenoj mreži, ispričavši kako je izvršio ubistva. Nakon toga je pred policajcima izvršio samoubistvo.

Istragom svirepog ubistva u Gradačcu moraju biti obuhvaćeni i propusti u policijsko-pravosudnom sistemu koji nije uspio osigurati ni minimum zaštite ženi žrtvi nasilja. Utvrđeno je da je došla u policiju i prijavila nasilnika, istog onog koji je danas ubio nju i još dvije osobe.

Taj nasilnik često je boravio u policijskoj stanici u kojoj je zaštitu tražila njegova žrtva. Hapšen je više puta, među ostalim i zbog napada na policajce. Dakle, onaj ko je primio prijavu uplašene žene znao je da je njen strah utemeljen i znao je da je osoba koju prijavljuje redovni stanovnik policijskih rubrika. Istraga mora otkriti ko je propustio učiniti ono što je potrebno kako bi žrtva bila zaštičena, a nasilnik iza rešetaka.

Žena koju je ubio Nermin Sulejmanović više puta ga je prijavljivala policiji zbog ugrožavanja sigurnosti. Međutim, nadležni sud nije naredio zabranu približavanja, jer je ubijena žena u svojoj prijavi navela da ne misli da je životno ugrožena,piše Crnahronika

Rješenjem Općinskog suda u Gradačcu od 7. avgusta ove godine odbijen je prijedlog MUP-a TK da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani približavanje Nizami Hećimović. Samo nekoliko dana poslije Nermin Sulejmanović je ubio svoju bivšu suprugu Nizamu Hećimović

Source: CRNA HRONIKA

Povezano