Odgođeno ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma ekologije ‘EKOBIS’

– Nismo uspjeli pronaći adekvatnu lokaciju, koja bi zadovoljila sve potrebne kapacitete i tehničke zahtjeve kao i visoke kriterije koji su postavljeni prilikom organizacije i realizacije ove manifestacije, a koje naši izlagači i posjetioci očekuju – kazala je predsjednica Privredne komore USK Sanela Sabljaković.

Sportska dvorana “Luke” u Bihaću je u završnoj fazi rekonstrukcije i dogradnje, dok je Gradska otoka preuređena izgradnjom dječijeg igrališta, mini – posjetilačkih i odmorišnih zona, te sadnjom velikog broja drveća. Na taj način obje dosadašnje lokacije ove su godine nedostupne za organizaciju Sajma, kakvu prema njihovim riječima, žele u Kantonalnoj privrednoj komori.

S odlukom o odgađanju ovogodišnjeg Sajma već su upoznati svi izlagači, partneri, pokrovitelji i komorski organi, čija je podrška uobičajena.

Najavljeno je kako bi se 20. Međunarodni sajam ekologije “EKOBIS” trebao održati naredne godine, u terminu od 5. do 8. septembra.

Predsjednica Privredne komore Sanela Sabljaković istakla je kako pripreme počinju već ove godine najesen i to formiranjem Organizacionog odbora sajma “EKOBIS 2024”, piše Biznis.ba.

Source: Bih