Nakon brutalnog vrijeđanja žrtava genocida u Srebrenici: Dodik mora biti uklonjen sa političke scene

Udruženje Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Udruženje žena Podrinja, Udruženje Majke Srebrenice i Udruženje žene Srebrenice reagovali su na posljednje istupe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika te poručuju da Dodik mora biti uklonjen sa političke scene.

Govor mržnje
– Nakon jučerašnjeg brutalnog vrijeđanja žrtava genocida u Srebrenici, smatramo da je bilo kakav razgovor sa Dodikom završen. Kabadahija koji smatra da je samo on na ovom svijetu i da samo on odlučuje ko je šta, mora biti zaustavljen.

Svako ko poslije jučerašnjeg kabadahijskog ponašanja i brutalnog vrijeđanja žrtava srebreničkog genocida pokuša razgovarati ili opravdati njegov nastup, smatra ćemo da podržava govor mržnje i negiranje genocida. Pozivamo sve političke aktere u Bosni i Hercegovini da zauzmu jasan stav.

Prešao crvenu liniju
Dodik mora otići! Pitamo gospodina Kajganića, zašto postoji Tužilaštvo BiH? Pozivamo međunarodnu zajednicu da prekine sve kontakte sa Dodikom i prestane sa licemjernim ponašanjem.

Pozivamo visokog predstavnika da smijeni Dodika, jer je prešao crvenu liniju. Sve osim smjene i udaljavanja Dodika iz političkog života u BiH je nastavak agonije cijele Bosne i Hercegovine – piše u zajedničkom saopćenju.

Source: Bih