Mladić (16) ubio djevojku (15) jer je htjela da raskine s njim: Više metaka ispalio u nju pred mlađim bratom

Tinejdžer (16) iz Kolorada ubio je svoju djevojku pred njenim bratom jer je željela da raskine s njim, saopćila je policija.

Đovaniju Siriju-Kardoni (Jovanni Sirio-Cardona) sudit će se kao odrasloj osobi za ubistvo 15-godišnje Lili Silva-Lopez (Lily Silva-Lopez).

Začuli se pucnji
On joj je četiri sedmice prije ubistva obećao da će je ubiti ukoliko pokuša da raskine vezu s njim koja je trajala oko šest mjeseci.

Đovani je pet dana prije lilinog rođendana razbio prozor njene sobe i nasilno ušao unutra. Kada je vidjela da ulazi u sobu, Lili je počela da viče i odmah je rekla svom mlađem brata koji je u drugoj sobi gledao televiziju da bježi.

U sljedećem trenutku začuli su se pucnji.

Prema izvještaju policije Đovani je u Lili ispalio nekoliko metaka u hodniku njene kuće.

Njen brat ispričao je policiji da je vidio sestru kako leži na podu, dok Đovani sa pištoljem u rukama stoji ispred nje.

Kada ga je Đovani vidio pod prijetnjom mu je uzeo telefon kako ne bi mogao da pozove hitnu pomoć.

Brat je odmah otrčao kod komšija kako bi od njih pozvao pomoć,a Đovani je u tom trenutku iskoristio priliku i pobjegao. Na lice mjesta je ubrzo došla i policija, a Lilin brat je odmah identificirao ubicu.

Kada su došli do njegove kuće, babi koja ga je pitala zbog čega ga traže je rekao da je “uradio ono što je i obećao”, piše NY Post.

Udario je ranije
Tokom istrage policija je saznala da je mjesec ranije Đovani stavio Lili pištolj u usta, a zatim joj je rekao da mora da mu kaže da ga voli i da neće raskinuti s njim.

Šest dana prije ubistva, policija je pozvana u Lilinu kuću jer ju je udario po licu, a dva dana prije stravičnog zločina primjećen je kako se šeta u ulici gde je ona živjela,piše Avaz

Da je Lili živa, 21. juna bi proslavila 16. rođendan.

Source: CRNA HRONIKA