Majka dječaka koji je počinio masakr u školi u Beogradu pokušala pobjeći iz Srbije sa kćerkom

Miljana Kecmanović, majka dječaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, zaustavljena je jučer kada je pokušala sa kćerkom napustiti Srbiju.

Ona je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prijelaza Prohor Pčinjski, ali je policija zadržala, piše Blic.rs.

Pokrenuta istraga
Podsjetimo, protiv Miljane, majke maloljetnog dečaka ubice koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole “Vladislav Ribnikar” krajem prošlog meseca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala dječaka ubicu prije zločina. Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično djelo, njoj prijeti kazna zatvora do tri godine.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 23. maja saopćilo je da je policiji naloženo da prikupi obavještenja vezano za majku dječaka ubice.

Također, Gradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Ukoliko se dokaže da je majka zanemarivala svoje dužnosti kao roditelja, vaspitavanja djeteta njoj će biti zaprećena kazna zatvora do 3 godine.

Saslušana krajem maja
Miljana (46) je saslušana 24. maja u Policijskoj upravi Beograd gdje je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici.

Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dječaka.

Ovo je spisak pitanja na koja je majka dječaka odgovarala, a ključno je – “Šta je posljednje što joj je rekao prije nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar?”

1. Koliko često je viđala sina, odnosno – kod koga je više boravio, kod nje ili kod oca?

2. Da li je znala da je išao u streljanu?

3. Ako jeste, kakav je stav imala o tome?

4. Da li se ponašao čudno?

5. Da li je dječak bio zlostavljan i zanemarivan, odnoso, da li mu je nešto uskraćivano, da li se žalio na nešto…?

6. Šta je posljednje što joj je posljednje rekao prije nego što je, kako se sumnja, počinio masakr?

7. Da li je imao neko traumatično iskustvo?

8. Kakav odnos je imao sa njom, ocem, familijom, prijateljima?

9. Koliko je bila upućena u njegova interesovanja i kakva su ona bila?

10. U kakvim je odnosima bila sa dječakovim ocem?

Na sve načine pokušavaju da zaštite svoju imovinu

Kako je “Blic” ranije pisao, porodica dječaka ubice, na čelu sa njegovom majkom Miljanom na sve načine pokušava da zaštiti svoju imovinu, o čemu svjedoči i činjenica da je nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” krenula da obilazi notarske kancelarije sa ciljem da prebaci svu porodičnu imovinu na rođake.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, majka je dala punomoće advokatu sa ciljem da pokloni svoju imovinu, odnosno, da je prebaci na rođake.

– Pojavila se u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili – navodi izvor “Blica” blizak istrazi.

Pored nje, oko prijenosa imovine raspitivao se i dječakov otac Vladimir koji je, tražio da mu se dovede notar u pritvor gdje je smešten nakon što je njegov sin izvršio masovno ubistvo.

Međutim, otuđenje imovine, prebacivanje na druge osobe, prodaja im je zabranjena do daljnjeg i to odlukom Višeg suda u Beogradu.

Source: CRNA HRONIKA