Muriz Memić: Dalida mi je za Alisu rekla: “Ja nju ne dam”. Mislim da joj to neće proći

Doktor Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog Dženana Memića.

Podsjetimo, njegovo svjedočenje u prvostepenom postupku je odbio sudija Branko Perić ocjenivši ga bespotrebnim.

Muriz Memić u razgovoru za Source portal uoči ročišta kaže da samo očekuje da ono održi.

“Ovi su spremni na sve. Nadam se da će to proći kako treba i znamo šta je prije rekao doktor Kemal Dizdarević u svom nalazu, sada ostaje samo da potvrdi. Konačno smo i dočekali da dođe i taj dan i znate da mu nije dozvoljeno u prethodnom postupku da svjedoči, jer mu Branko Perić nije dozvolio”, kazao je on.

Dalje navodi da na Kantonalnom sudu Dalida Burzić uopšte nije uvažila vještačenje doktora Dizdarevića, te kako kaže, “tako da znamo da se ova druga strana boji njegovog vještačenja”.

“Dalida Burzić mi je za Alisu Mutap rekla: ‘Ja nju ne dam’, tim riječima i evo osma godina je kako je ona rekla tu izjavu. Ja kažem, tetka Dalida je pokušala nju zaštititi, ali evo, ja mislim da joj to neće proći. Moja nadanja su da će danas konačno prestati laži o izmišljenoj amneziji koje nikada nije ni bilo i da javnost shvati da po zakonu nema amnezije i da je nikad nije ni bilo”, govori Muriz.

Dodao je da da bi svjedočenje doktora Dizdarevića trebalo značiti kraj lažima za amneziju jer je on u svom nalazu rekao da nema amnezije i da se ona pogrešnom tezom branila.

“Znači neko je pogrešno nasavjetovao kako će se braniti. Ja kažem da je i sama Alisina šutnja svih ovih osam godina pokazuje da ona ima razlog zašto šuti, jer ona bi nekad ustala u sudnici i rekla: ‘Ja ljudi sa ovim nemam ništa, šta hoće ovaj čovjek od mene, udarilo nas je auto’, ali ne, njena druga izjava je na samom početku bila neko nas je napao i sada iz toga vidimo da je amnezija bila potreba Tužilaštva”, zaključio je Muriz Memić u razgovoru za Source.

Source: CRNA HRONIKA