MUP potvrdio: Vozač koji je usmrtio doktoricu vozio pijan bez vozačke dozvole

“Izvršenim uviđajem je utvrđeno da je došlo do skretanja vozila u desnu stranu Ulice Dolina i tom prilikom vozilo je udarilo tri pješakinje dok su prelazile ulicu na obilježenom pješačkom prelazu. Auto je nastavilo kretanje, udarilo u metalni nosač saobraćajnog znaka, potom u portal jednog poslovnog prostora i zaustavilo se nakon udara u zid.

Od zadobijenih povreda 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Druga žena (26 godina) je zadobila teške tjelesne povrede, opasne po život i ostala je na liječenju na KCUS-u.

Najmlađa žrtva, 21-godišnja žena, je također zadobila teške tjelesne povrede, ali je nakon obrade otpuštena na kućno liječenje.

Vozač je uhapšen i smješten u policijske prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode. Prilikom upravljanja vozilom i izazivanja nesreće, VOZAČ JE IMAO PRISUSTVO ALKOHOLA U ORGANIZMU. VOZILOM JE UPRAVLJAO BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA!”, kazala je Novalić.

Vozilo kojim je upravljao Armin Berberović je smješteno u depo vozila MUP-a KS radi daljih vještačenja koja će biti rađena,pišu Vijesti

Iz MUP-a nisu mogli odgovoriti na pitanje da li je vozač automobila imao ranijih krivičnih djela i da li je prošao kroz crveno svijetlo na semaforu.

Source: CRNA HRONIKA