Azra nije bila samo mlada doktorica već i umjetnica: Pogledajte njena djela

Dok je bila na četvrtoj godini Medicine njenu priču prije nekoliko godina podijelio je turističko-informativni portal posjeti.ba. koji vodi Udruženje za unapređenje održivog razvoja turizma, očuvanje tradicije i kulture “Mapa kulture”.

Iz Udruženja su se danas, 27. maja, oglasili na društvenim mrežama povodom vijesti ugašenom životu mlade doktorice i umjetnice.

“Svaki put kada se ugasi jedan mladi život teško nam bude. Njena umjetnička priča je za nas bila posebna. Imala je taj talent koji se na prvu naprosto uklapao u Mapu kulture. Ta prva slika portreta Morgana Freemana je nesto sto je ostavilo njen pečat na nas.

Nakon toga smo odlučili da je prezentujemo našim pratiocima. Kao što kaže naslov, svoju priču o crtanju nije započela na putovanju, koja je voljela kako nam reče, ali je, nažalost, nesavjesna vožnja u alkoholiziranom stanju tu priču na ovom svijetu završila upravo na putovanju ka odredištu na koje nije došla.

Kao što ni studentice Filozofskog fakulteta Selma i Edita, Hava i drugi naši sugrađani zbog nesavjesne vožnje nisu stigli na svoja odredišta. Neka im je rahmet duši svima.

Ne, nije naše da sudimo, ali apelujemo da se prilikom sjedanja za volan poštuju saobraćajni propisi. prenosi radiosarajevo

Source: CRNA HRONIKA