Novi protest u Srbiji: Zabrane PINK-u, smjene Gašića i Vulina

“koji će trajati do ispunjenja svih zahtjeva, ili dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne kaže da će svi zahtjevi biti ispunjeni.”

“Nema povlačenja, jer je to pitanje iznad politike. Morat će da ispune zahtjeve, jer Srbija ne pripada njima. Moraju da budu smijenjeni članovi Vijeća REM-a, da budu oduzete nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy, da budu zabranjeni tiskani mediji koji promoviraju nasilje i kriminal i da ostavke podnesu ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Sigurnosno informativne agencije Aleksandar Vulin”, rekao je Aleksić.

Ocijenio je da ispunjenje zahtjeva ovisi i od toga koliko će se građana okupiti ispred Skupštine, i dodao da će se na sjednici parlamenta u četvrtak i petak raspravljati i o ostavci Gašića te kako očekuje da će se raspravljati i o smjenjivanju članova Vijeća REM-a, kao i o formiranju anketnog odbora koji bi utvrdio okolnosti masovnih ubojstava i utvrdio odgovornost.

“Nema više vremena za odugovlačenje, jer vlast već deset godina širi mržnju i agresiju preko televizija Pink i Happy i kroz tiskane medije koje kontrolira. Ti mediji su bedem režima i prvo se mora riješiti uzrok problema. Građani su shvatili da ne može neko drugi da riješi naš problem, i svi zajedno imamo obvezu da se normalizira stanje i da Srbija bude sigurna”, kazao je.

Upitan o Vulinovoj odgovornosti, Aleksić je odgovorio da je masovni ubojica iz Mladenovca bio “poznat državnim organima” i da je njegov otac imao arsenal oružja i podlegao je sigurnosnoj provjeri srpskih službi sigurnosti koje nisu uradile ništa, jer su “svi raspoloživi kapaciteti BIA usmjereni na praćenje opozicijskih političara”, prenijela je Beta.

Source: region