Razbojnici u Mostaru s dva vozila presreli zaštitare i uzeli novac

Kako je potvrđeno za Avaz, dvojica zaštitara „Delta security“ su policiji prijavili da su nad njima maskirane osobe izvršile razbojništvo dok su se kretali na Bišću Polju.

Iz MUP-a HNK je rečeno da su odmah na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su na makadamskom putu između trgovine „Lignum“ i TC „FIS“ zatekli zaštitare. Oni su im kazali da su se kretali makadamskim putem prema prodavnici „Lignum“ a iz pravca te prodavnice , prema njima je išlo vozilo „Lada Niva“ koje ih udara u branik iz kojeg su izašle dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama koje im naređuju da predaju novac.

– U tom trenutku, prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dvije NN maskirane osobe sa automatskim puškama koji im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu- rečeno je iz MUP-a HNK.

Kako Avaz saznaje, drugo vozilo koje ih je presrelo je Passat njemačkih oznaka, a zaštitari su prijavili da su im razbojnici uzeli i službene pištolje te mobitel. Iako su pojedini portali naveli da je riječ o višemilionskom iznosu koji je otuđen, iz MUP-a HNK su kazali da nemaju takvih informacija, te da se količina novca utvrđuje.

Source: CRNA HRONIKA