VUČIĆ UPOZORAVAO NA ŠTA JE SPREMNA LAŽNA DRŽAVA: Iz Prištine sada najavljuju rat sa Srbijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u martu ove godine da ćemo se suočavati sa dodatnim pritiscima oko Kosova i Metohije, jer će pokušati da okrive Srbiju jer neće da potpiše de jure ili de fakto nezavisnost tzv. Kosova.

On je tada rekao da se svakog dana hapse i maltretiraju Srbi zato što prištinsko rukovodstvo želi sukobe. Vučić je upozorio da vlasti albanskih separatista u Prištini žele da Srbiju uvuku u sukob, da Srbija uđe u sukob sa NATO-om, da Aljbin Kurti može da glumi predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, a kako bi Vučić bio predstavljen kao ruski lider Vladimir Putin.(Lažna država) Kosovo je spremno za rat, ukoliko sloboda, integritet i suverenitet zemlje budu narušeni. Međutim, treba da znate da to neće biti jedini sukob. Podsećam vas i podržavaoce Srbije da će se, u slučaju rata sa Srbijom, bitke voditi i za Niš i Kuršumliju, zemlju mojih predaka, Rašku i Sandžak – naveo je Beriša u Fejsbuk objavi upućenoj specijalnom predstavniku EU Miroslavu Lajčaku koji je prethodno izjavio da je na severu KiM moguća samo normalizacija ili konfrontacija.Beriša poručuje Lajčaku da “ne ucenjuje”.

– (Tzv.) Kosovo ne želi rat. Ušli smo u politički proces zaokruživanja (lažne) nezavisnosti, u granicama koje priznaju SAD i preko stotinu zemalja, uključujući i najmoćnije zemlje na svetu – napisao je on i dodao da tzv. Kosovo danas ima 60 do 70.000 vojnika koji neće dozvoliti da tzv. Kosovo izgubi svoj “suverenitet”.

On neistinito tvrdi da je “pravo (tzv.) Kosova na nezavisnost potvrdio i Međunarodni sud pravde”.

– Evropska unija i vi, kao posrednici, tu ste kako biste olakšali dijalog, a ne da degradirate (nepostojeću) nezavisnost, ucenjujući nas sukobom sa Srbijom na severu zemlje. (Lažna država) Kosovo i njegov narod ne vole rat, ali mi smo spremni da se žrtvujemo za njega, verujući u garancije našeg glavnog saveznika u ratu i miru – Sjedinjenih Američkih Država – naveo je Beriša,piše Srbijadanas

Source: region