VJEŽBALI U ISTOJ STRELJANI: Da li su se poznavali Kosta i Uroš!?

Kosta Kecmanović. (13) i Uroš Blažić (20), koji su u srijedu i u četvrtak u masovnim ubistvima u školi na Vračaru i u okolini Mladenovca ubili ukupno 17 mladih i ranili još 20 osoba, vježbali su pucanje u istoj streljani “Partizan” u Beogradu, javljaju srbijanski mediji.

Istražitelji ne isključuju mogućnost da su se dvojica masovnih ubica u nekom trenutku čak i sreli u toj streljani, a možda i upoznali!

Kako pišu beogradski mediji, inspektori su do ovog šokantnog otkrića došli dok su radili na ubistvima u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca.

edan od pravaca istrage u oba masakra bio je gdje su Kosta i Uroš uvježbavali pucanje, pošto obojica dobro barataju oružjem. Tako je najprije utvrđeno da je malog Kostu otac Vladimir Kecmanović odvodio u streljanu ‘Partizan’, a ubrzo zatim je otkriveno da je i Blažić na istom mjestu u više navrata vježbao pucanje. To je zaista čudna podudarnost, i zato se ne isključuje mogućnost da su se Uroš i Kosta sreli u straljani, a možda čak i upoznali”, kazao je izvor blizak istrazi.

Na drugoj strani, vlasnik privatne streljane “Partizan”, u kojoj je počasni član bio Kostin otac Vladimir, negirao je prilikom saslušanja da je dječak ikada pucao u njegovom objektu. Iako su mu predočeni dokazi u vidu slika i snimaka da su i Vladimir i Kosta vježbali pucanje kod njega, vlasnik se uporno držao svoj priče, tvrdeći da ih nikada nije vidio. Kad su mu zatraženi snimci sigurnosnih kamera iz streljane, vlasnik je rekao da kamere duže vrijeme nisu radile.

Protiv njega će biti podnijeta odgovarajuća krivičlna prijava.

Source: region