NASTAVNICA HISTORIJE SE ZALETJELA NA PIŠTOLJ DA SPASE SVOJE ĐAKE: Učenik je hicima iz pištolja pogodio u ruku i stomak!

Među nastradalima, nije bilo samo učenika škole, već mu je prva žrtva bio radnik obezbeđenja, na koga je pucao odmah pri ulazu u školu, a potom i nastavnica istorije T. S., koja je u tom momentu držala čas.

https://www.kurir.rs/data/images/2023/05/03/11/3447352_tatjana-stevanovic_ff.jpg?ver=1683197452

Naime, učionica u kojoj su đaci imali čas istorije je prvi kabinet kod ulaza, te su đaci i nastavnica odmah čuli pucnjavu koja se dogodila u holu, kada je napadnut prvo radnik obezbeđenja, a potom i tri učenice. Nastavnica je, kako saznajemo, otvorila vrata da vidi šta se događa.

– Dječak sa pištoljem u ruci ustremio se i na nju. Ona je pokušala da ga spreči i bukvalno je rukama krenula na pištolj, valjda u tim trenucima je htela da zaustavi hice. Međutim, pogodio ju je u ruku i stomak – pričaju nam dobro upućeni izvori i dodaju:

– Nastavnica se ponela herojski, htela je da zaštiti đake, a taj njen potez je verovatno i spasao neku decu. Pretpostavlja se da je nastavnica time što je stala na ulaz učionice i rukama krenula ka pištolju, kupila vreme učenicima da se sakriju i smanjila štetu – završavaju izvori Kurira.

Povređena T. S. je kolima Hitne pomoći jučer prevezena u Urgentni centar, gde je primljena sa još troje svojih ranjenih učenika.

Direktor KCS dr Milika Ašanin rekao je jutros za medije da je troje od četvoro ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da sa njima lekari razgovaraju. Reč je o dvoje učenika i nastavnici.

– Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao sa teškim, kompleksnim, prostrelnim povredama grdunog koša, vrata i kičme, imao je dve operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i kvalifikovati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija – rekao je dr Ašanin.

Source: region