Evo kolika moguća kazna čeka čovjeka čiji je sin ubio školske drugove u Beogradu

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu dječak prema Zakonu o maloljetnim učiniocima djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica nije krivično odgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

S druge strane, njegovom ocu Vladimiru određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – teška djela protiv opšte sigurnosti, pišu beogradski mediji.

Za ovo djelo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprijećena je 12 godina zatvora!Učenik Kosta K. sastavio je spisak “glavnih žrtava” i nacrtao plan škole i učionica, a njega su objavili mediji u Srbiji.

Iz prvog od dokumenata koje je na konferenciji za novinare prikazao Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, vidi se da je Kosta K. imao spisak sa imenima 16 učenika koje je želio da ubije. Na spisku je osam dječaka i sedam djevojčica.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola.Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno,piše Radiosarajevo

Source: region