Bosanski fudbalski dragulji u dijaspori: Golovima i asistencijama i mladi Adnan Halilović skreće pažnju na sebe

Selver Hodžić, bivši igrač švicarskog Tuna, Lucerna, Badena, Lugana, Ksamaksa…, koji je sa Tunom igrao i grupnu fazu Lige prvaka, a koji je danas jedan od trenera u stručnom štabu ženske fudbalske reprezentacije Švicarske, za prestižni  portal sportske.ba rekao je da u Švicarskoj u mlađim kategorijama ima dosta naših odličnih mladih igrača, u Bazelu, Lucernu, Jang Bojsu, koji bi sutra mogli igrati za reprezentaciju BiH i da bi neko iz Fudbalskog saveza BiH trebao da ih redovno prati i da već sada razgovara sa njima.

Sigurno je da talantiranih dječaka ima i u Njemačkoj, Austriji, skandinavskim zemljama… Jedan od njih, koji već sada, u svojoj 11. godini, na sebe skreće pažnju jeste i Adnan Halilović, čije porijeklo je iz Križevića kod Zvornika.

Adnan Halilović je rođen 14. 08. 2012. u Austriji, u Grazu. Punih 11 godina imat će u avgustu mjesecu.  Već šest godina trenira fudbal u klubu ESK Graz. Njegov klub se takmiči u 4. ligi, ali na Adnana su oko već bacili mnogo poznatiji klubovi, poput Gak-a i austrijskog bundesligaša Šturma, koji sa Salzburgom vodi borbu za titulu.

Adnan Halilović igra na poziciji napadača, i lijevokrilnog i desnokrilnog jer podjednako dobro igra objema nogama. Skoro da nema utakmice u kojoj ne postigne pogodak ili ne upiše asistentciju. Slobodnjaci su njegova posebna specijalnost.

Kako kaže, fudbalski uzor mu je francuski reprezentativac Kilijan Mbape. Adnan vrijedno trenira, daje golove, asistira i sanja svoj san – da nekad zaigra i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Uz vrijedan rad, tehniku i talenat koji posjeduje, veliki su izgledi da se njegov san i ostvari.

The post Bosanski fudbalski dragulji u dijaspori: Golovima i asistencijama i mladi Adnan Halilović skreće pažnju na sebe appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba