Veliki broj vjernika na zajedničkom iftaru u Mostaru

– Drago nam je da je vrijeme dobro i što imamo dosta posjetilaca. Značaj manifestacije je na dostojanstven način obilježiti mjesec ramazan u Mostaru i poslati zajedničke poruke, odnosno valorizirati vrijednosti Bošnjaka u Mostaru. Bitno je da je ovo u organizaciji Grada Mostara, dokazujući da baštinimo zajedničke vrijednosti i obilježavamo vjerske praznike svih naroda, izjavio je Haris Nazdrajić iz Organizaconog odbora manifestacije.

Iftar u Mostaru / PR – Haber.ba

Osim muftije mostarskog Salema efendije Dedovića, iftaru su prisustvovali predstavnici političkog života grada i kantona. Među njima ministar u Vladi HNK-a Rašid Hadžović, zatim gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, njegov zamjenik Ivan Zelenika, te brojni vijećnici. Organizatori su posebno obradovani zbog dolaska prijatelja drugih vjeroispovijesti.

– Ovdje se od vajkada obilježava i slavi sve – praznici svih vjeroispovijesti. Hvala gostima drugih konfesija koji su došli da zajednički podijelimo ono što je nama bitno. Značaj manifestacije je u valorizaciji vjeriskih i kulturoloških vrijednosti Bošnjaka Mostara, koji su ugradili u temelje Mostara svoj identitet i posebnost, zbog čega naš grad ima poseban značaj, dodao je Nazdrajić.

Source: Bih