Počeli radovi na rehabilitaciji ceste na magistralnom putu Tuzla – Kalesija

Konačno su započeli radovi na rehabilitaciji kolovoza na magistralnoj cesti M4 Tuzla – Kalesija. Radnici preduzeća “Jata group” jutros su počeli sa sječenjem i uklanjanjem oštećenih dijelova na magistralnoj cesti u Kalesiji, nakon čega će pristupiti asfaltiranju. Tokom radova dolazit će do kratkotrajnih obustava saobraćaja na mjestima izvođenja radova.

Inače, magistralni put M4, posebno na području općine Kalesija, je posljednjih godina u jako lošem stanju, što vozačima predstavlja veliki problem prilikom kretanja ovom saobraćajnicom. Na mnogim mjestima došlo je do pucanja asfaltnog sloja i stvaranja udarnih rupa na putu, zbog čega su vozači prinuđeni naglo mijenjati pravac kretanja i izbjegavati rupe, što može dovesti i do saobraćanih nezgoda.

Također, ne nekim mjestima (Rainci Gornji i još na nekoliko lokacija) je skinut dio asfaltnog sloja, koji je godinama ostao u takvom stanju. Međutim, na takvim mjestima je došlo do dodatnog oštećenja i stvaranja novih udarnih rupa.

Građani su duže vrijeme upozoravali na ovaj problem, a apelu su se priključili i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija, koji su kroz vijećničke inicijative, upućivali zahtjeve JP “Ceste FBH” za hitnu sanaciju kolovoza na magistralnom putu M4, na dijelu kroz općinu Kalesija.

(Radio Feral)

The post Počeli radovi na rehabilitaciji ceste na magistralnom putu Tuzla – Kalesija appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba