Milatović: Pobjedu sam očekivao, drago mi je što je bila ubjedljiva

On je naveo da je još u oktobru nanio politički poraz Demokratskoj partiji socijalista /DPS/ na lokalnim izborima u Podgorici.

“Pobjeda je juče bila još ubjedljivija i drago mi je što su moji sugrađani toliko glasali za mene. Kada za vas glasaju oni koji vas najbolje poznaju, to govori mnogo o ispravnosti onoga što radim”, rekao je Milatović za Radio-televiziju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, kampanja je bila usmjerena na to da birači iz prvog kruga isto urade i u drugom.

“Poruke koje sam slao tokom kampanje uoči drugog kruga dale su rezultat. Jedan broj ljudi je izašao kako bi dao doprinos da se završi era Mila Đukanovića u Crnoj Gori, a drugi da podrže viziju ljepšeg i bogatijeg života u Crnoj Gori”, istakao je Milatović.

Milatović je naveo da je Crna Gora nakon augusta 2020. godine zakoračila u novu eru demokratičnosti i da je to proces kroz koji je trebalo da prođe mnogo ranije.

Prema privremenim rezultatima predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, koje je sinoć utvrdila Državna izborna komisija, novoizabrani predsjednik Crne Gore kandidat Pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović osvojio je 58,88 posto glasova, a kandidat DPS-a Milo Đukanović 41,12 posto. prneosi n1

Source: region