Ljekari u Hrvatskoj idu u štrajk

ZAGREB – Svih pet ljekarskih udruženja u Hrvatskoj najavilo je štrajk zbog problema u zdravstvu, a odluka kada će biti donijeće će Skupština Hrvatskog ljekarskog sindikata.

FOTO: Pixabay

Predsjednik Hrvatske ljekarske komore Krešimir Luetić rekao je da su se ljekari saglasili da danas i formalno zatraže sastanak sa premijerom Andrejom Plenkovićem, te da očekuju da se on lično uključi u rješavanje problema.

Odgovornost za štrajk je na Vladi. Naravno da ćemo se u štrajku pobrinuti o svim hitnim pacijentima, onkološkim, kao i o djeci“, rekao je Luetić novinarima nakon sastanka u Ljekarskoj komori.

On je naveo da je očito da 3.000 ljekara na nedavnom protestu na Markovom trgu u Zagrebu nije bila jasna poruka Vladi, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska ljekarska komora, ljekarski sindikat, udruženje bolničkih ljekara, Koordinacija porodične medicine i Inicijativa mladih ljekara danas su raspravljali o daljim aktivnostima s obzirom na to da nedavni protest nije doveo do onoga što su očekivali.

Članovi pet krovnih ljekarskih udruženja su na nedavnom protestu u Zagrebu iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, platama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sistemu.   Srna

Чланак Ljekari u Hrvatskoj idu u štrajk се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao