Pretresi širom TK, pronađene različite vrste oružja i drugih predmeta

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije 21. i 22.3.2023.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Kalesija, Gračanica i Živinice).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela, i to: automatska puška, vazdušna puška, 2 okvira za municiju, 60 komada municije 7,62 mm, 11 kom. pištoljske municije, 3 LCD TV, mašina za pranje vozila, motorna pila, pvc. kanisteri sa oko 40 litara goriva, kozmetička oprema i preparati, 1 metalni pajser, 1 pvc. pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 20 pvc. kesica sa logom “Marihuana”, digitalna vaga za precizno mjerenje, drobilica za opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.

Navedenim operativnim akcijama, između ostalog, rasvijetljena su tri krivična djela Teška krađa počinjena na području grada Živinice u proteklom periodu, te su pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnih djela Teških krađa i Krađa počinjenih na području Gračanice, a za koje je u toku dalja istraga, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Source: STUDIO D TK