Pijani Nermin oborio invalida u kolicima, nanio mu teške tjelesne povrede: Tukao ga i šakama i nogama

Osnovni sud u Bosanskoj Dubici potvrdio je optužnicu protiv Nermina Musića kojom se tereti za teško premlaćivanje invalida Samida Bačića kome je oborio invalidska kolica, a potom ga tukao šakama i nogama, nanijevši mu teške povrede glave.

Brutalni napad dogodio se 17. oktobra 2020. godine ispred kuće u Unskoj ulici u Bosanskoj Dubici. Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru koje Musića tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda, piše Pressmediabih.

U optužnici se navodi da je Musić u vrijeme napada bio u alkoholisanom stanju sa koncentracijom od 1,36 g/kg alkohola u krvi.

– Nakon što je na njegov račun uputio više psovki i uvredljivih riječi optuženi je nogom udario invalidska kolica kojima se Bačić kretao. Kolica su pala na asflat, a Bačić je ispao iz njih. Optuženi je nakon toga kolica bacio na travu, a Bačića je nastavio udarati nogama i šakama u predjelu glave i tijela – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Bačić u napadu zadobio krvni podliv lica i tjemenoslijepoočnog predjela glave, praćenog pojavom krvi ispod moždane ovojnice i u bočnim moždanim komorama. Sve poredo skupno predstavljaju, kako se navodi, tešku tjelesnu povredu, prenosi Una.

Source: CRNA HRONIKA