Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore posjetila Sarajevo

Karić je podsjetila kako Vuksanović Stanković “istinski poštuje” BiH što je pokazala “osudom sramnih izjava o Srebrenici”.

“Genocid je uvijek nazivala pravim imenom, a opasne poruke glasno osuđivala. Jedna je od najzaslužnijih za usvajanje Rezolucije o osudi genocida u Srebrenici u Crnoj Gori”, istakla je gradonačelnica Sarajeva i njihov susret zaključila riječima da “nema više povratka sa evropskog puta”.

Inače, Vuksanović Stanković pozvala je danas sve predsjedničke kandidate u Crnoj Gori da se jasno odrede prema NATO integracijama, kako bi se vidjelo “skrivaju li antizapadnu orijentaciju nominalnom podrškom članstvu u Evropskoj uniji”.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Vuksanović Stanković je, na konvenciji u Bijelom Polju, kazala da se neki kandidati na predsjedničkim izborima lažno predstavljaju kao građanski kandidati.

“Lako je dokazati da oni to nisu. Ne možete biti građanski kandidati i istovremeno svoju politiku temeljiti na onoj negativnoj tradiciji Srpske pravoslavne crkve i političkim aspiracijama koje ona ima”, rekla je.

Ona je istakla da građanski kandidat ne može ispunjavati planove nacionalističkih krugova Srbije i želje njenih “autoritarnih i antidemokratskih lidera Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina”.

“Nekome može zvučati možda i neskromno, ali s punim uvjerenjem tvrdim – ja sam jedini kandidat koja je predstavnik autentičnih građanskih snaga”, naglasila je Vuksanović Stanković. prneosi n1

Source: Bih