Istraga o mladiću u Cazinu: Je li nesretan slučaj ili samoubistvo?

Tragičan događaj koji je šokirao Cazin, Krajinu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu još ne dobija svoju jasnu konturu i zaključak.

Naime, šesnaestogodišnjaka Hasana Ahmetaševića Rujnice kojeg je, kako su portalu Cazin.net ispričali bližnji prijatelji, pronašla porodica. Nije davao znakove života.

Iako su neke od verzija nagovještavale da se moglo raditi o samoubistvu, ipak to ne može biti potvrđeno dok se ne uradi policijska istraga, jer postoje indicije da se radilo o nesretnom slučaju.

Porodica je bila zakazala dženazu, termin i mjesto ukopa odredila, ali je nedugo nakon što su iz pogrebnog društva objavili ove vijesti, došla naknadna obavijest da se dženaza odgađa do daljnjeg.

Dženaza je trebala biti održana danas u mjestu gdje je živio Hasan Ahmetašević, u Rujnici, a ukop na mezarlucima Šarići, ali je kako smo već pisali odgodjen. Vjerovatno će na istom mjestu se i desiti ukop, a novi termin i vrijeme ćemo objaviti nakon što bude i zvanično utvrdjen.

Razlog je vrijeme koje je potrebno da bi se policijska istraga okončala uz pribavljanje svih potrebnih dokaza.

U međuvremenu porodica, poznanici, komšije, a posebno učenici, školske kolege Hasana se sa bolnim porukama opraštaju od ovoga momka, koga su od milja zvali poštenjačina.

Molimo Boga dragoga da Hasanu podari džennet i svakoga zaštiti od ovakvog iskušenja u budućnosti, piše Cazin.net.

Source: CRNA HRONIKA