Manjak vozača u Njemačkoj, manje autobuskih linija

BERLIN – Autobuski prevoznici u Njemačkoj teško pronalaze vozače i moguće je da će učestalo početi da smanjuju frenvenciju na pojedinim linijama ili ih čak gasiti, upozorava nacionalno Udruženje transportnih preduzeća VDV.

vozac

FOTO: Agencije

Najmanje polovina prevoznika je prošle godine u nekom trenutku ograničila ponudu zbog manjka osoblja, navodi se u studiji u koju je agencija dpa imala uvid.

Možda je toga bilo i više” kaže Harald Kraus, predsjednik kadrovske komisije VDV.

U svakom slučaju, ne poznajem skoro nikoga u industriji ko nije morao privremeno da obustavi neku liniju.

Ogromna većina prevoznika, njih 77 odsto, očekuje da će potreba za radnicima rasti do 2030. Istovremeno, upravo u transportu će biti najviše penzionisanja – a svaki drugi zaposleni u anketiranim preduzećima je vozač.

Operatzeri pretpostavljaju da će morati da povećaju broj zaposlenih za oko 20 odsto do kraja decenije da proširi ponudu usluga, s tim da VDV očekuje da će taj udio zapravo biti još veći.

Skoro polovina transportnih preduzeća, 48 odsto, već sada ima problema u popunjavanju otvorenih radnih mijesta, prije svega vozačkih, a potom komercijalista i tehničkog osoblja.

Pritom, njemački prevoznici se takmiče sa “firmama poput Amazona, sa kojim zaista ne želimo da se poredimo po uslovima rada.”

U lokalnom prevozu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji vozači početnici zarađuju 15,60 evra po satu, 3,60 iznad minimalca. Koliko će se plate u industriji mijenjati u neposrednoj budućnosti zavisi od brojnih kolektivnih ugovora.

U razgovorima sa Njemačkom željeznicom (DB) i još 50 poslodavaca, sindikat željeznice i transporta (EVG) traži povišicu od najmanje 650 evra mjesečno, kao i bolje druge uslove iz kolektivnog ugovora.

Početak pregovora sa DB prošle nedelje zaključen je posle samo dva sata, jer stavovi dvije strane su bili previše udaljeni za dalji razgovor.    DPA

Чланак Manjak vozača u Njemačkoj, manje autobuskih linija се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao