MLADI POLICAJAC BEZ RAZMIŠLJANJA UŠAO U CENTAR POŽARA DA IZVUČE 4 MALIŠANA: On je sinonim za hrabrost u Pazaru

Tragedija koja je pogodila stanovnike stambene zgrade u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru ostavila je čitav grad u šoku.

Četvoro djece, od kojih je najstarije imalo manje od pet godina, izgubilo je život u smrtonosnom požaru koji se dogodio u mirno nedjeljo jutro, nešto poslije sedam sati. Roditelji djece su hospitalizovani, a uzrok požara još nije poznat.

U tom užasu, jedna priča hrabrosti i požrtvovanja dala je svima nadu i vjeru da još postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige za dobrobit drugih.

Hrabri, mladi policajac Arslan Arslanović, bez razmišljanja i straha za vlastiti život, utrčao je u stan koji je bio u plamenu, sjekirom je razbio prozor, ne znajući kakva ga sudbina čeka.

Kad je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade. No, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju spasavanja, piše Radio-televizija Novi Pazar.

Nakon što je iz stana iznio decu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece. Hitna pomoć je bila na mjestu događaja i brzo pružila pomoć stradalima.

Djeca su odmah prevezena u bolnicu. Druga ekipa je je ubrzo preuzela roditelje djece. Nažalost, kasnije se saznalo da su djeca preminula, što je jedan od najtežih i najbolnijih prizora viđenih u Pazaru, kažu očevici.

Ipak, hrabri i nesebični čin policajca Arslana Arslanovića neće biti zaboravljen. On je rizikovao svoj život kako bi spasao druge, i time pokazao da je pravi junak i najbolji čovjek. Zbog gutanja dima policajcu je nakon ovog događaja ukazana medicinska pomoć.

Drama koja je pogodila tu porodicu uzdrmala je regiju. No, Arslanovićeva hrabrost i požrtvovanost daju nadu i vjeru da još postoje ljudi koji su spremni na takve podvige u dobrobit drugih. Neka njegov čin ostane trajan podsetnik da heroji postoje, i da su oni ti koji čine svet boljim mjestom. Arslan je opravdao svoje ime koje u prevodu znači lav, a njega upravo takva hrabrost i karakteriše.

Source: region