Teška nesreća kod Mostara: Poginuo muškarac, trojica policajaca povrijeđena

Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su povrijeđene, saznaje portal “Avaza”, u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čula, na cesti Mostar- Čitluk.

Ova informacija nam je potvrđena i iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona iz kojeg nam je rečeno da su u nesreći učestvovali službeno policijsko vozilo i automobil Alfa Romeo.

U policijskom vozilu su se nalazila tri policajaca, koji su iz smjera Mostara krenuli da obave uviđaj nakon saobraćajne nesreće koja se ranije dogodila u blizini.

U jednom trenutku na njih je pod još neutvrđenim okolnostima naletjelo vozilo Alfa Romeo koje je nailazilo iz suprotnog smjera i koje je, prema prvim informacijama prešlo u suprotnu traku, usljed čega je došlo do direktnog sudara.

Na lice mjesta odmah su upućene ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, a do njihovog dolaska vozač automobila Alfa Romeo je davao znakove živote.

Međutim, kako nam je neslužbeno rečeno, on je usljed teških povreda podlegao sat i po od nesreće. U ovom trenutku nije poznat ni stepen povreda trojice policajaca koje su ekipe Hitne pomoći odvezle do CUM-a SKB Mostar.

Na licu mjesta se obavlja uviđaj u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, nakon čega će biti poznato više informacija.

Source: CRNA HRONIKA