Novi ministar – novi milioni za vozni park MUP-a RS

BANJALUKA – Novi ministar unutrašnjih poslovaRepublike Srpske Siniša Karan odlučio je da na lizing uzme 25 vozila za šta će izdvojiti više od dva miliona maraka.

Osim samih vozila, MUP traži i da ponuđač registruje vozila u periodu od gotovo četiri i po godine, da ih u tom periodu kasko osigurava, vrši redovne servise, te da im bude dostupan jedan nov set ljetnih i dva nova seta zimskih guma.

Naime, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji koju potpisuje ministar Karan vozila će nabaviti putem operativnog lizinga na period od 54 mjeseca.

Operativni lizing ima obilježja poslovnog najma jer se ovdje radi o najmu objekta lizinga, bez namjere sticanja vlasništva nad njim.

Ovo praktično znači da će MUP dati više od dva miliona maraka za najam 25 vozila i njihovo održavanje.

Prostom računicom dolazimo do podatka da će Ministarstvo izdvojiti skoro 90.000 maraka po vozilu za njegov najam i održavanje u periodu od četiri godine i pet mjeseci.

Prema podacima iz tendera neophodno je da minimalno devet vozila bude bijele boje, a ostalih 16 metalik sive.

Zatražili su, između ostalog i da vozila imaju petoro vrata, tekstilna sjedišta, automatski klima uređaj, automatski mijenjač, smart link, utičnicu od 12 v u prtljažniku, benzin motor, tedisk kočnice.

Od ponuđača zahtijevaju garanciju tokom čitavog perioda trajanja lizinga odnosno 54 mjeseca ili do 157.500 pređenih kilometara.

Naglasili su i da ponuđač mora imati uspješno iskustvo u realizaciji najmanje jednog ugovora u posljednje tri godine sa predmetom kupovine putem lizinga, sa vrijednosti nabavke u iznosu od 400.000 KM bez PDV-a.

Ovo nije prvi put da MUP iznajmljuje vozila na lizing. Naime, kako je CAPITAL ranije objavio MUP je ranije od “Porshe leasinga” iznajmio 102 vozila za četvorogodišnji period, što je platio 5,7 miliona maraka.

 

CAPITAL : Bojana Ninković

 

 

 

Чланак Novi ministar – novi milioni za vozni park MUP-a RS се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao