Srebrenik: Danas počinje manifestacija “Dani povelje”

Danas u Srebreniku počinje tradicionalna kulturna manifestacija “Dani povelje”, kojom se obilježava 690. godišnjica čuvene Povelje bosanskog bana Stjepana II Kotromanića napisane 15. februara 1333. godine pod zidinima Starog grada Srebrenika.

Večeras od 18 sati biće upriličen prigodan program “U susret povelji”, u organizaciji Škole debate Srebrenik i uz učešće gostiju BZK Švedska, dok je svečano otvaranje manifestacije “Dani Povelje” planirano 15. februara od 18 sati u Domu kulture Srebrenik, kada će biti upriličena i izložba “Znakovi Bosne” dizajnerice umjetničke keramike Halide Emrić i slikara Seada Emrića, te kulturno-zabavni program u kome će nastupiti Kenan Hasić, Jasmina Kasumović , Daria Kadrić i Damir Mašić.

U nedjelju 19. februara je tradicionalni planinarski pohod “Povelji u pohode” u organizaciji planinarskog društva “Majevica” Srebrenik, a od 14 sati na Trgu u Srebreniku biće održana “Ćetenijada” u organizaciji Udruženja žena “Diva” Srebrenik.

Manifestacija “Dani povelje” završava u utorak 21. februara a do tada, građani će imati priliku da uživaju u brojnim zanimljivim kulturno-zabavnim sadržajima, među kojima su izložbe, promocije knjiga i slično a ulaz za sve sadržaje je besplatan.

Pokrovitelji manifestacije su Gradska uprava Srebrenik i Turistička zajednica Srebrenik, a tehnički organizator je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Source: STUDIO D TK