Potrebni volonteri za otkrivanje korupcije

BANJALUKA – Portal „Pratimo tendere“ traži volontere  za učešće u monitoringu javnih nabavki koji bi dali svoj doprinos u otkrivanju korupcije.

FOTO: Pixabay

Oni nude edukaciju, mogućnost sticanja iskustva u antikorupcijskom aktivizmu, izgradnju sopstvenih kapaciteta kroz upoznavanje sa nevladinim organizacijama i njihovim programima rada iz područja antikorupcije, rad u stimulativnom okruženju, podršku u učenju i savladavanju izazova.

Od vas očekujemo da ste mlada, ambiciozna osoba, spremna na učenje u dobi od 18 do 30 godina, da ste spremni aktivno učestvovati u aktivnostima usmjerenim na borbu protiv korupcije s fokusom na antikorupcijski monitoring u sektoru javnih nabavki, da ste otvoreni za proširivanje vidika i sticanje novih iskustava u borbi protiv korupcije da ste spremni savjesno i odgovorno realizovati preuzete zadatke“, poručuju sa portala „Pratimo tendere“.

 Zainteresovani svoj CV i pismo namjere mogu poslati na e – mail  volonteripratimotendere@gmail.com

Ovaj poziv je otvoren do prestanka korupcije u javnim nabavkama u Bosni i Hercegovini“, zaključuju oni.

Portal je razvijen u okviru projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije”, koji uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) provode Centri civilnih inicijativa (CCI), kao glavni implementator, te Udruženje Centar za razvoj medija i analize (CRMA) i Transparency International u BiH (TIBiH) kao partneri.

Cilj projekta je povećati učešće građana u borbi protiv korupcije, te su sve projektne aktivnosti dizajnirane i osmišljene na način da potiču snažan i održiv antikorupcijski aktivizam u cijeloj zemlji, i na svim nivoima.

Agencije

Чланак Potrebni volonteri za otkrivanje korupcije се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao