OČEKUJU SE SNAŽNI UDARI VJETRA: U OVIM DIJELOVIMA BIH NA SNAZI NARANDŽASTO UPOZORENJE

Za regiju Bihaća, Livna, Sarajeva, Mostara i Tuzle navedeno je da se očekuju vjetrovi jačine oko 60 kilometara na sat.

Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući – navodi Meteo alarm.

Za regiju Banje Luke navodi se da se očekuju udari vjetra od 40 do 70 km/h, za regiju Foče od 30 do 70 km/h, u planinama ponegdje iznad .

Za Višegrad, Tebinje i Prijedor izdato je žuto upozorenje zbog udara vjetra od 40 km/h.

Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar – navodi se u upozorenju.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama pada slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Pretežno vedro je na području Krajine.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Od poslijepodnevnih sati i u nizinama će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U drugom dijelu dana u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno sa slabim snijegom zadržaće se na sjeveru Hercegovine. Danas vjetrovito. Vjetar jak, lokalno i sa olujnim udarima, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 stepeni, na jugu od 7 do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno sa kišom ili susnježicom. Od poslijepodnevnih sati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C. prenosi hayat

Source: Bih