Novalić odgovorio Konakoviću: Bilo bi mu bolje da se sakrije u mišiju rupu

Konaković je o tome govorio nakon sastanka s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci gdje su razgovarali o formiranju vlasti i daljem funkcionisanju koalicije.

“Vlada FBiH, vjerujete, bit će vrlo brzo formirana zato što ćete vidjet jedan proces koji pokazuje da imamo većinu u Vladi Fadila Novalića. Dakle, tamo sjedi pet HDZ ministara, četiri SBB i jedan je NiP. Ukoliko SDA obesmisli ili blokira sve ove procese tamo ćemo donositi odluke kako ova koalicija želi i time ne vidim potrebu da oni silom i novcem ostanu na vlasti”, rekao je danas Konaković u Banjoj Luci.

Na to je reagirao Novalić, koji je uputio veoma oštre riječi.

“Umjesto miješanja u rad Vlade Federacije, pohlepnom Dini Konakoviću bi bilo bolje da se sakrije u mišiju rupu od stida ili u najmanju ruku da napokon počne raditi odgovorni državni posao. Doduše, teško da je on uopšte svjestan te odgovornosti, jer ni o tome nije mogao učiti u školama za koje tvrdi da ih je završio iako ima na sumnjiv način dobivenu diploma”, poručio je Novalić.

Rekao je on i Vlada FBiH rade i nastavit će raditi “onako kako su to i danas demonstrirali, donoseći odluku o najvećem povećanju penzija u historiji Federacije, sviđalo se to Konakoviću ili ne”.

“On se tu ne pita niti će se ikad pitati. Dok se mi brinemo i donosimo odluke u interesu naših građana, žalosno je gledati kako se on ponižava po ko zna koji put odlazeći na noge Dodiku”, poručio je, između ostalog, Novalić. prneosi klix

Podsjetimo, Konaković je rekao da su male turbulencije koje su imali unutar Osmorke su bile posljedica izbora u Dom naroda gdje je SDP ostao bez mandata.

“S pravom je SDP bio ljut na partnere od kojih smo očekivali razumijevanje. Posljedica toga jeste da je na lokalnom nivou došlo do zastoja, da oni ne smatraju ZNG partnerom. U smislu Federacije, to ne ugrožava većinu koja je formirana i koja će predložiti Nikšića za premijera. NiP ne pregovara sa SDA. Ne znam ko to manje želi. To bi moglo biti u slučaju samo neke atomske nužde”, kazao je Konaković.

Source: Bih